Brösarps backar: grönskande hagar med gullvivor och vyer

  • 1,1 km.
  • Lätt.
  • Alla årstider, men helst i maj.

Ett stopp vid Brösarps backar, alldeles in vid väg 9 mellan Brösarp och Kivik, är en riktig klassiker för Österlenturisten. Faktum är att Brösarps backar har betydligt mer att ge än kullarna vid vägen, men det har ändå blivit otroligt populärt att ta ett stopp just här. Och självklart är här vackert! Framförallt i maj då gullvivorna, törnen och alla fruktträden blommar.

Det finns ingen tydlig runda runt backarna, men det finns lite stigar kors och tvärs som gör det möjligt att få ihop en trevlig liten tur på ungefär 1,1 kilometer. Bitvis behöver du kryssa genom gräset, så se upp för fästingar.

Ta sikte mot toppen

Börja vid rastplatsen, som heter Brösarps backar, strax öster om Brösarp. Gå över stättan söder om parkeringen, in i hagen och ta sikte mot en av de ostliga kullarna. Följ stigen upp och spana på utsikten från toppen. Följ sedan stigen som går västerut, längs den södra änden av området, in bland träden ner i dalen. Härifrån är det dags att ta sikte på en av de större kullarna i väster. Vandra uppför!

Väl uppe på toppen blickar du västerut över kullarna mot Brösarp eller österut ner mot havet och Haväng. Sup in dofterna! Njut av utsikten! Och vandra sedan ner mot parkeringen igen.

Tips och tankar om utflykten

0
0,0 rating
0 av 5 stjärnor (0 röster)

Ingen har skrivit något än. Bli den första!

Vad tycker du om utflykten?