Fjälkinge backe: utmärkt utsikt och fina fikaplatser

  • 1,9 km.
  • Lätt.
  • Alla årstider.

Fjälkinge backe är verkligen unik i sitt slag, där den ligger som en liten skogbeklädd kulle mitt ute bland åkrarna på den annars helt platta Kristianstadsslätten. Här finns utmärkta fikaplatser och en trevlig liten vandring på knappt två kilometer runt kullen och upp på den 100 meter höga toppen.

Låna nyckel till tornet

Från toppen är det strålande utsikt. Det sägs att man ska kunna se ända till Stenshuvud, och det är säkert sant, men helt säkerställt är att det går att spana in Hammarsjön och Kristianstad, silorna i Åhus, Nymölla pappersbruk och Ivösjöns alla vikar. Här finns även ett utkikstorn, dit man kan låna nyckel, och flera bord att picknicka vid.

Utmärkt utsikt längs stigen

Utsikten är också alldeles utmärkt längs den trevliga stigen som går genom bokskogen runt kullen. Här får man också chans att spana in de omgivande betesmarkerna lite närmare, och alla stengärdsgårdar som går kors och tvärs, hit och dit. Här är säkert fullt av fina blommor om vårarna!    

Tips och tankar om utflykten

5
5,0 rating
5 av 5 stjärnor (1 röst)
16 maj, 2021

Ett förträffligt utflyktställe, inte minst om man har kamera med sej! Det finns hur många motiv som helst när man promenerar omkring i området. Ta gärna fika med Dej, sätt dej på en sten och njut av utsikten! Glöm inte att ta resterna med Dej!

Lars- Anders Nilsson

Vad tycker du om utflykten?