Flommen: en kort strandvandring längs turkosa böljor

  • 3,0 km.
  • Lätt.
  • Alla årstider.

Åh Flommen! En solig sommardag möts du av turkost vatten, kritvita stränder och kanske en eller annan solbränd nudist (här finns nakenbad). Kalla vinterdagar erbjuder istället ödsliga vidder och ett landskap som ständigt omformas av vatten och vind. Oavsett när är Flommen alltid värd ett besök!

Den här rundan tar dig runt naturreservatets norra del och en liten bit ut på den norra reveln. De flesta av årets månader kan du gå ännu längre ut på reveln, men om vårarna råder beträdnadsförbud där och du får därmed hålla dig lite längre inåt land.

Börja vid parkeringen precis norr om Skanörs hamn. Vandra norrut längs stranden eller på stigen. Passera badhytterna och fortsätt ut mot reveln. Här börjr nakenbadet. Vänd om ungefär i linje med sjömärket.

Följ sedan grusvägen och broarna som går över våtmarken in mot bebyggelsen. Här är väldigt vackert och många fåglar! Vandra söderut längs med de husen och trädgårdarna och vik sedan av tillbaka mot stranden längs grusvägen. På Länsstyrelsens hemsida hittar du mer information om vilka arter du kan spana in här!

tips

Tips! I Skanörs hamn finns flera fiskaffärer som till exempel säljer klasskern strekt sill med lingon och mos. Gott! Och mysigt att smaska på i den lilla hamnen. Missa inte heller ett stopp på Annas bageri i Ljunghusen. Inget klår att ha med en bit Budapestrulle att äta en solig vårdag på stranden.

Tips och tankar om utflykten

0
0,0 rating
0 av 5 stjärnor (0 röster)

Ingen har skrivit något än. Bli den första!

Vad tycker du om utflykten?