Hälleviks hamn: tälta vid Stenshuvud

  • Alla årstider.

I hela Stenshuvuds nationalpark finns bara en enda plats där det är tillåtet att tälta, men satan i gatan vad fint det är där i krokarna. Eller ja, själva tältplatsen är mest en liten gräsplätt, men bara en liten bit bort gömmer sig en vacker gammal fiskehamn mellan träden. Här står fiskeredskapen ännu ute, en gammal eka guppar vid kanten och vassen sträcker sig mot skyn. Bara ett stenkast bort finns även Hälleviks arboretum, med träd från hela världen, och Kiviks Musteri, med fler sorters äppeldryck än du någonsin drömt om.

Hur hittar jag tältplatsen?

Du hittar tältplatsen genom att äntra nationalparken från norr, vid Hällevik. Följ grusvägen mot havet cirka 50 meter, så hittar du tältplatsen till vänster. Här finns även eldstad, men ta med egen ved för det är inte tillåtet att plocka bräske i naturen här.

tips

Ta gärna en liten avstickare till Kiviks Musteris i Karakås. Där finns en trevlig lunchrestaurang och en musteributik med finfina möjligheter att köpa äppelmust. Lite kommersiellt är det, men en god must is a must, som alla vet (välj Årets Skörd!).

Tips och tankar om utflykten

0
0,0 rating
0 av 5 stjärnor (0 röster)

Ingen har skrivit något än. Bli den första!

Vad tycker du om utflykten?