Hardebergaspåret: cykla banvall från Lund till Billebjer

  • 20 km.
  • Medel, en del grusväg och backar.
  • Alla årstider.

En härlig utflykt på cykel till Billebjer utanför Lund. Först längs med det snabba Hardebergaspåret och sedan tillbaka på grusvägarna uppe på höjderna vid Arendala. Sicken utsikt!

Börja vid stationen i Lund och cykla genom den fina stadskärnan. Strax öster om centrum når du Hardebergaspåret och sen är det bara att bränna på. Rakt fram! Ut genom stan, österut över fälten och förbi Kungsmarkens golfbana. Allt detta märker du dock inte mycket av eftersom banvallen är kantad av buskar och träd som skyddar mot vinden. Snabbt går det, för den som trampar på.

Ta ett dopp eller spana på utsikten

Vid Sularp är det dags att lämna banvallen, som fortsätter österut till Södra Sandby. Följ istället bilvägen rakt söderut, uppför den branta backen, i riktning mot Hardeberga. När bilvägen svänger kraftigt vänster fortsätter du rakt fram och snart når du naturreservatet Billebjer. Här är det trevligt att bada, ta en promenad eller spana på utsikten från höjden.

Cykla sedan tillbaka en bit och sväng in till självaste Hardeberga. Ta sikte på det ensamma vindkraftverket väster om byn – här börjar den lilla grusvägen tillbaka till Lund. Glöm inte att spana på den vidunderliga utsikten ner mot Lund och bort mot Malmö!

Nerförsbacke nästan hela vägen tillbaka

Sen blir det nedförsbacke. Om sommarkvällarna doftar det ljuvligt från åkrarna här, när du snabbt svischar förbi Arendala gård i riktning mot Linero. Följ sedan Dalbyvägen åter till Lunds centrum och stationen.

tips

¿Tacos, por que no? Nä, just det! I Lund kan du köpa RIKTIGA tacos på Taquerian, som ligger på Klostergatan bara ett stenkast från stationen. Gör det bara!

Tips och tankar om utflykten

0
0,0 rating
0 av 5 stjärnor (0 röster)

Ingen har skrivit något än. Bli den första!

Vad tycker du om utflykten?