Jämtlandstriangeln: en populär klassiker

  • 47 km.
  • 3 dagar.

Jämtlandstriangeln, vilken fjällvandrarklassiker! Och inte undra på det: här finns storslagen fjällmiljö, lagom långa dagsetapper samt fina fjällstationer att bo och käka i för den som gillar det. Perfekt för nybörjaren, men kanske väl mycket folk under högsäsong för den som vill åt tystnaden och ensamheten.   

Hur ska jag vandra?

Jämtlandstriangeln är 47 kilometer lång och tar tre dagar att vandra. Du börjar och slutar vid Storulvåns fjällstation:

Vill du utöka turen kan du exempelvis ägna en dag åt att bestiga Storsylen på 1762 meter över havet. Det är även fint att utöka turen och exempelvis vandra om Gåsens fjällstuga eller Helags fjällstation, se den utmärkta kartan över lederna i området. Trerättersmiddagen på Blåhammarens fjällstation rekommenderas! Glöm inte att boka övernattning på Svenska Turistföreningens fjällstationer, det blir snabbt fullt.

Hur reser jag från Skåne?

Det enklaste sättet att ta sig till Storulvån är med nattåg och buss. Det exakta upplägget varierar lite. Ibland är det SJ som kör, ibland är det Snälltåget. Ibland går det att hoppa på nattåget redan i Malmö/Lund/Hässleholm, men ibland måste du ta ett vanligt tåg till Stockholm för att sedan byta till nattåget där. När du väl är i Jämtland kör Wänseth buss, antingen från Duved till Storulvån eller från Enafors till Storulvån, beroende på var tåget stannar.

tack

För bild på Blåhammaren av Haakon Wibe, CC BY-SA 3.0, (länk), bild på Sylarna av Seniorgirl123 - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, (länk) och bild på Storulvån av Andreaze - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, (länk).

Tips och tankar om utflykten

0
0,0 rating
0 av 5 stjärnor (0 röster)

Ingen har skrivit något än. Bli den första!

Vad tycker du om utflykten?