Kabusafältet: Typ som att vandra på Irland, fast utanför Ystad

  • 4,9 km.
  • Lätt.
  • Alla årstider.

Gräsklädda vidder med betande kor, en lång vit sandstrand och vackra, branta backar, men också rester och spår från stridsvagnar och skjutövningar. Kabusafältet är ett militärt övningsområde, så glöm inte att kolla områdets öppettider innan du sticker hit!

Kanske är det så här det ser ut på Irland? tänker jag när jag vandrar över Kabusafältet, bort mot Hammars backar. Att vandra här är en fridfull, och möjligen något blåsig naturupplevelse, och det är nästan om omöjligt att tänka sig hur det ser ut när militären övar här. Att föreställa sig hur det ser ut när mängder av skärmflygare prövar sina vingar är däremot en smal sak. Fältet är mycket populärt bland just skärmflygare, som svischar förbi på låg höjd – en flög till och med fram om gjorde give-me-five med oss när vi stod på en kulle!!!

Håll avstånd till kossorna

Det går alldeles utmärkt att vandra till Kabusafältet längs Skåneleden, exempelvis från Kåseberga och Ale stenar. För den som åker bil är det lämpligt att parkera vid en av parkeringsplatserna längs med Östra Kustvägen. Från den västra parkeringen kan du vandra rakt ner mot havet, för att sedan följa kusten söderut upp på de högsta av backarna. Därifrån är det lämpligt att vända inåt land, och följa den lilla stigen, som går precis i kanten av fältet, till den lilla byn Hammar. Därifrån vänder du tillbaka och följer den lilla vägen åter till parkeringen igen. Antagligen passerar du massor av betande kossor och nyfikna kalvar, men de är lugna och snälla om du håller dig på lite avstånd.

Tips och tankar om utflykten

0
0,0 rating
0 av 5 stjärnor (0 röster)

Ingen har skrivit något än. Bli den första!

Vad tycker du om utflykten?