Krankesjöns lägerplats: fina vindskydd vid fågelsjö

  • Alla årstider.

Vid Krankesjöns östra sida, alldeles utanför det lilla samhället Silvåkra, finns en riktigt bra lägerplats. Här finns flera vindskydd, gott om bra tältmarker, gedigna eldstäder, ett välfyllt förråd med ved, toaletter, papperskorgar, pump med vatten (som dock är brunt och måste kokas), bord och stolar.

Ingen utsikt, men bra läge

Platsen är kanske inte den vackraste, då den ligger gömd bland buskarna utan utsikt mot sjön, men den är behändigt placerad längs Skåneleden och det går snabbt att vandra hit från exempelvis busshållplatsen i Torna Hällestad. Lägerplatsen är även nära parkeringen för den som kommer med bil.

Kolla in gömstället och silvåkratornet

Den som vill upptäcka Krankesjön gör det bäst genom att följa träbryggan ut till ”Gömstället”, som är perfekt för att spana på fåglar, eller genom att klättra upp i ”Silvåkratornet” alldeles nära tältplatsen. Det är även trevlig att vandra runt Krankesjön – en tur på ungefär en mil.

tips

Hungrig på morgonkvisten? Följ Skåneleden några ynka kilometer österut till Torna Hällestad Lanthandel. Här kan du, förutom att köpa allehanda varor, även handla bröd och bullar i bageriet samt käka brunch eller middag på helgerna. Inte illa!

Tips och tankar om utflykten

0
0,0 rating
0 av 5 stjärnor (0 röster)

Ingen har skrivit något än. Bli den första!

Vad tycker du om utflykten?