Risenrundan: vandra i fälad och skog utanför Genarp

  • 4,9 km.
  • Lätt.
  • Alla årstider.

Risen är ett trevligt naturreservat i utkanten av Genarp en bit utanför Lund. Här finns flera fina vandringsleder, så det är bara att välja och vraka och hitta en lämplig utflykt. Just den här tar dig både över betesmarker, genom kärr och in i mäktig bokskog.

Börja vid parkeringen utanför bibblan. Här går stigen ut över fäladen, där det ibland betar flockar av någon sorts hjortar.  Snart når du Galtekulle, som är en skogsklädd kulle. Följ kullens kant en liten bit, så kommer du snart till stättan som tar dig ut ur hagen och in i den vackra skogen.

Från fälad till mäktga boksalar

Nu går leden genom skogen en bra bit. Akta dig bara så att du inte kommer ut i mountainbikespåren, för där går det undan! I de västra delarna av reservatet öppnar bokskogen upp sig i mäktiga salar och emellanåt skapar höjdskillnaderna vackra vyer över lägre gläntor. Du passerar sedan en eldstad och en lägerplats med vindskydd, innan du når ut på fäladen igen. Nu är det bara att följa stigen nästan rakt tillbaka till bibblan igen. Glöm inte att spana in de spegelblanka dammarna när du passerar dem! 

Pssst!

Glöm inte att köpa med en påse Riesen att äta på plats i naturreservatet. Det är ett måste!

tips

Passa på att gå in om på Erikshjälpen Secondhand i Genarp, när du ändå är i krokarna. Med lite tur gör du många fina fynd där, och om inte annat är där alltid go stämning, många porslinsprydnader och ett helt gäng korsstygnstavlor!

Tips och tankar om utflykten

5
5,0 rating
5 av 5 stjärnor (1 röst)
28 juni, 2019

Väldigt fin tur en solig junidag! Följ markeringarna, så hittar ni rätt.

Anna

Vad tycker du om utflykten?