Skorstensdalen: cool sten och Ronja-Rövardotter-stämning

  • 4,0 km.
  • Lätt.
  • Alla årstider.

Skorstensdalen, med sin märkliga stenformation, är en vacker och lite mystisk dalgång i Klåveröds strövområde. Det är nästan så att man inte alls blivit förvånad om Ronja, Mattis och hela rövarbandet kommit ridande här!

HUR SKA JAG VANDRA?

Vandringen till Skorstensdalen börjar vid Klåverödsdammen, som ligger alldeles intill Skåneleden, Klåveröds vandrarhem och flera superfina vindskydd för den som vill övernatta. Följ det rosa spåret längs dammens norra och västra sida och vidare in på Dumpevägen. När du sedan svängt in på en liten stig är du alldeles strax i Skorstenstalen, och kan spana in coola stenen som påminner om en skorsten. Fortsätt sedan längs det rosa spåret för en trevlig runda som tar dig åter till Klåverödsdammen.

Missa inte att kolla in resten av området!

I området finns flera andra superfina natursevärdheter, såsom Traneröds mosse, Skånes näst högsta punkt Höjehall och Vargadalen där det enligt Wikipedia sägs ha bott vargar i början av 1800-talet.      

tips

Det är så trevligt att övernatta på Klåveröds vandrarhem! På hur många ställen finns det exempelvis mysiga ulltofflor att låna för alla som är frusna om tårna? Det finns här! Dessutom en stor öppen spis och en härlig vedeldad bastu. Och om kvällarna blir det mörkt, mörkt här mitt ute i skogen.

Tips och tankar om utflykten

0
0,0 rating
0 av 5 stjärnor (0 röster)

Ingen har skrivit något än. Bli den första!

Vad tycker du om utflykten?