Snogeholmssjön: många fina tältplatser i skog och på strand

  • Alla årstider.

Snogeholmssjön är en stilla fiskesjö, omgiven av mestadels bokskog, strax utanför Sjöbo. Längs sjöns västra sida finns massor av fina tältplatser, vissa alldeles nära vattnet och andra i de stora salarna som bildas under det höga kronverket. Här finns det utrymme nog för alla! Är det upptaget på en av tältplatserna är det bara att vandra vidare, så finns det säkert plats på nästa ställe.

PSST… Här finns bästa platsen!

Den allra finaste tältplatsen finns längs sjöns sydsida, vid hästbadplatsen strax söder om slottet. Kommer du med bil kan du svänga in på Fölahagsvägen och parkera just innan bommen. Sedan är det bara att följa vägen rakt ner mot sjön, så kommer du till en fin liten sandstrand. Här finns utrymme för många tält, både på stranden och inne i skogen, samt eldstad med tak om det regnar.

De andra platserna är också riktigt bra

Det finns även många tältplatser vid sjöns västra sida, mitt emellan parkeringen vid fiskestugan och fågeltornet på Sjöudden. Vissa av platserna är invid små fina stränder, andra uppe i skogen. Vissa har eldstad, bord och brygga, andra inte.

tips

Vid fiskestugan går det att hyra båt och köpa fiskekort för en billig penning, och i sjön finns både abborre, gös och gädda, så ta med fiskespöt och fiskelyckan! Alldeles i närheten, på Snogeholmsvägen, ligger dessutim Elsekjells mejeri. Ibland sätter de ut ett litet kylskåp längs vägen där du kan byta en slant mot en burk ljuvlig ekologisk yoghurt. Hur lyxigt är inte det efter en natt i tält?

Tips och tankar om utflykten

4
4,0 rating
4 av 5 stjärnor (1 röst)
19 juli, 2020

Kan en bada i snogeholmssjön? 🙂

Moa

Vad tycker du om utflykten?