Sövdesjön: tälta precis vid strandkanten

  • Alla årstider.

Vilken lyxig tältplats! Här finns både sandstrand med badmöjligheter, en liten eldstad och fina, jämna gräsytor att sätta tältet på. Dessutom är det en alldeles utmärkt plats för att njuta av solnedgången över sjön. 

Parkering för bilar finns några hundra meter inåt land och i närheten ligger Snogeholms strövområde med massor av vandringsleder. Akta bara så att du inte vandrar vidare för att sätta tältet vid sjöns södra del. Där ligger Navröds naturreservat med tältningsförbud.

tips

Alldeles i närheten, på Snogeholmsvägen, ligger Elsekjells mejeri. Ibland sätter de ut ett litet kylskåp längs vägen där du kan byta en slant mot en burk ljuvlig ekologisk yoghurt. Hur lyxigt är inte det efter en natt i tält? I Sövde finns även Sövde musteri, som säljer smarrig äppelmust i den lilla gårdsbutiken.

Tips och tankar om utflykten

4.5
4,5 rating
4.5 av 5 stjärnor (2 röster)
15 augusti, 2020

Det finns parkering på två platser längs vägen. Toaletten som finns vid ena parkeringen var avstängd och soptunnan intill tyvärr full med skräp omkring. Tältplatsen ligger ett par hundratal meter från parkeringen intill sjön. Det var en populär tältplats. Sex tält stod uppställda för övernattning i mitten av augusti. Det till trots kändes det inte trångt mycket tack vare att alla tog hänsyn och det var förvånansvärt stilla med så många personer. Det finns en iordninggjord eldstad.
Det är en fin tältplats intill badstranden med betande djur i närheten. Stranden är fin men det är ingen badplats som får höga betyg eftersom det är mycket långgrunt och bottnen börjar få växtlighet med vatten till höfterna. Just vid tillfället var det gott om alger vid strandkanten på morgonen. För ett andra bad på morgonen valde vi istället badplatsen inne i byn med barnvänlig brygga som bildar en ”innerbassäng” och där det också finns utedusch, vattenkran och sommarkiosk. Precis som beskrivet ovan står kylskåpet från Elsekjells mejeri längs vägen precis innan man svänger in på den mindre vägen mot parkeringen/tältplatsen. De sålde ekologisk yougurt och ostkaka. Återvänder gärna hit.

Maria
22 juli, 2019

Jättebra ställe! Hit vill jag återvända.

Jenny Egidius

Vad tycker du om utflykten?