Trelleborg-Ystad: cykla med havsutsikt längs sydkusten

  • 48 km.
  • Lätt.
  • Alla årstider.

Nästan hela vägen mellan Trelleborg och Ystad går en finfin asfalterad cykelbana, som tar dig längs en vacker etapp av den skånska sydkusten. Perfekt att trampa en vacker sommardag, då du kan göra massor av stopp vid kritvita sandstränder och i mysiga kustsamhällen.

Snaska på sillaburgare

Sträckan är tristast (relativt sett!) i utkanterna av Trelleborg, där bebyggelsen är tät och det är svårt att ens ana havet. I stället är biltrafiken bitvis påtaglig. I krokarna kring Smygehuk börjar det arta sig. Ta gärna ett stopp här, och kolla in Sveriges sydligaste udde och ta en sillaburgare på något av haken.

Nu börjar det vackra!

Öster om Beddingestrand börjar cyklingen bli riktigt lyxig. Bitvis cyklar du alldeles nära stranden, exempelvis vid det trevliga lilla fiskeläget Hörte och den ljuvliga sandstranden Mossbystrand strax utanför Abbekås. Även Svarte har en finfin strand och vips så är du framme i Ystad!

tips

I Hörte ligger Hörte Brygga, en riktigt hajpad restaurang. Passa på att ta ett stopp där vetja, när du ändå har vägarna förbi!

Tips och tankar om utflykten

5
5,0 rating
5 av 5 stjärnor (1 röst)
15 februari, 2022

Brukar alltid tillbringa några veckor på skånska sydkusten och cykla mig fram genom böljande fält och små fina små byar med låga kalkade hus och mängder av stockrosor. Och att cykla utefter kustremsan hörte -ystad är som balsam för själen. Många fina vyer och en mycket fin cykelled jag rekommenderar varmt.

Susanne

Vad tycker du om utflykten?