TIPSA

DELA dina bästa utflykter

Det ska vara enkelt att ge sig ut på utflykt! Känner du till en bra utflykt i eller nära Skåne? Skicka gärna ditt tips, så att fler kan sticka dit. Det är inte svårt alls. Ju mer information, desto bättre, men har du exempelvis bara ett foto så är vi även glada för det! Om du vill synas som tipsare här på sidan kan du även skicka med ett foto och några rader om dig själv. 

Skicka utflykten till: 

HEJ@UTISYD.SE

Här hittar du vår integritetspolicy.


Allra bäst är om du kan skicka följande:

1. Foton

Skicka med några foton från vandringen, cykelturen, tältplatsen, badstället eller fiket, så att andra kan se ungefär hur där ser ut. Minst två foton, gärna fler. OBS! Du behöver ha tagit fotona själv, så att vi inte råkar publicera någon annans material.

Plats

2. Platsinformation

Det kan vara allt från en adress eller en kartnål i Google Maps till ett fotografi av en papperskarta där du ritat in utflykten. För cykelturer och vandringar är det allra bäst med en GPX- eller KML-fil, se mer information nedan.

3. beskrivning

Berätta lite om utflykten så att andra kan få en uppfattning om den. Vad är bra att känna till? Varför är utflykten så härlig? Om det är en vandring eller cykeltur: är den lätt, medel eller svår i förhållande till sin längd?

Vadå GPX och KML?

GPX är ett vanligt format för platsinformation. Här på sidan används exempelvis GPX-filer för att visa vandringsturer och cykelleder, men KML-filer funkar också om du skulle sitta inne på en sån. 

Har du en smart telefon? Då finns det massor av appar som skapar GPX-filer medan du vandrar eller cyklar. För iPhone är exempelvis GPX Tracker en lättanvänd gratisapp, som låter dig exportera GPX-filen eller skicka den via e-post.

Har du en klocka med GPS som kan spåra hur du rör dig? I så fall är det mycket möjligt att du kan exportera en GPX-fil från den. 

Vill du rita rutten när du kommit hem? GPS Visualizer är en enkel webbsida där du gratis kan rita in rutten i en karta och exportera den som en GPX-fil.