Vargadalsrundan: utkikstorn, grotta, klättervägg och vargar

  • 5,0 km.
  • Medel, backigt.
  • Alla årstider.

Hela den här rundan är lite som en äventyrsstig. Inte på grund av att naturen är svårforcerad – här är det ganska enkelt att vandra – utan eftersom stigen passerar så många spännande platser. Eller vad sägs om en hög klättervägg, en mindre grotta, ett högt torn med milsvida utsikt, bäckar och raviner och en vacker dal där det bodde vargar på 1800-talet.  

Bestig Skånes näst högsta punkt

Börja vid parkeringen i den västra delen av Klåveröds strövområde. Följ den röda leden österut genom skogen och uppför branten mot Höjehall.  Högst uppe på Höjehall, som är Skånes näst högsta punkt, finns ett redigt torn med en fantastisk utsikt. Det sägs att du kan se ända till Danmark och Öresundsbron (har aldrig sett den härifrån dock). Fortsätt ner på nordsidan av tornet och vik sedan av österut på den orangea Skåneleden.

Kolla in klätterväggen och grottan

Lämna Skåneleden för Höjehalls väg och sväng västerut på Vargadalsvägen som slingrar sig vackert nerför mellan branterna. Det var här vargarna hängde på 1800-talet och man kan riktigt se framför sig hur de ylade från höjderna. Snart är det dags att följa Skåneleden igen, denna gång österut. Missa inte den lilla stigen mot Snuestugan, som är markerad med en liten skylt. Snart ser du den coola klätterväggen och när du knatat ner för trapporna är du vid den fina lilla grottan.

Vänd åter upp för trapporna och vik av på den lilla stigen söderut. Den tar dig åter ut på Vargadalsvägen och sedan är det bara att följa det röda spåret åter till parkeringen.    

Tips och tankar om utflykten

0
0,0 rating
0 av 5 stjärnor (0 röster)

Ingen har skrivit något än. Bli den första!

Vad tycker du om utflykten?