Ravlundafältet: tälta högt över havet

  • Alla årstider, men kolla öppettiderna!

Tälta högt över havet på Ravlundafältet, men kolla först på försvarsmaktens hemsida så att fältet inte är stängt för övningar.

Ravlundafältet påminner mer om en savann, med gulnande gräs och betande flockar av får och häst. Har du tur får du även syn på lamadjuren som strövar kring fältets norra delar. Ut mot havet och stranden bryts fältet av en brant strandvall. Här, högt ovan stranden och havet, är det perfekt att tälta. 

Vallen sträcker sig egentligen längs hela fältets kustlinje, så det finns gott om plats och blir aldrig fullt. Möjligen kan det kännas lite ödsligt när det inte är sommarsemester. Om du kommer med bil kan du parkera längs med den större vägen som går rakt över fältet, parallellt med stranden. Det är inte tillåtet att köra bil ända ner till varken stranden eller strandvallen.

UPPDATERING 2020: Sommaren 2020 är det inte tillåtet att köra bil ut på fältet. Den som vill får därmed parkera antingen norr eller söder om fältet och vandra ut. Väldigt lugnt och skönt utan bilar!

tips

Passa på att besöka Skepparpsgården, en ljuvlig fyrlängad korsvirkesgård där det under sommaren säljs glass, kanelbullar och kaffe.

Tips och tankar om utflykten

5
5,0 rating
5 av 5 stjärnor (1 röst)
15 juli, 2021

Vi tältade en natt på haväng/revinge nu i juli 2021. Jättefint! Det var många som tältade men det är gott om plats. Det var dock problem att hitta parkering. På parkeringen vid havet får man numera bara stå dagtid (06-22) och längs vägarna är det parkeringsförbud.
I den s.k. militärbyn som ligger ca 2 km bort finns parkering dygnet runt.
Eventuellt kan man gå över fälten till tältplatsen så blir det kortare väg.

Sofi Nylander
18 augusti, 2020

Very beautiful place by the sea. A huge area where you are free to roam and tent, not easy to find in this area. Close to beautiful forests.
Do not listen to the ”tälttjejerna” in the comment above. You might have to walk for a couple of minutes before you reach the nicer area to sleep. If you manage to walk for 30 minutes it’s a little gem of Skåne.

Imo
9 juli, 2020

Otroligt bra tips du ger på denna sida! Men tyvärr var detta inte till någon hjälp… det går inte att ta sig till ravlundafältet med bil då samtliga vägar är privata. Om man vill ta sig till ravlundafältet måste man gå med sin packning ca 40 minuter. Ett tips är att åka till Degeberga, en mysig ort nära Ravlunda skjutfält med en damm där man kan tälta nära hästar, kossor och harar. Man svänger höger precis efter skolan!

Tälttjejerna

Vad tycker du om utflykten?