Raftarpsrundan: skogsvandring med utsikt mot Sövdesjön

  • 5,0 km.
  • Lätt, mest grusväg.
  • Alla årstider.

Raftarpsrundan följer mestadels grusvägar i en vacker del av Snogeholms strövområde. Här går du genom både löv- och barrskog och har chans att spana ut över den vackra Sövdesjön.

Klara, färdiga, gå!

Börja exempelvis vandringen vid Raftarp, vilket är en stuga som går att hyra av stiftelsen Skånska landskap. Gå ut till Pengabacksvägen och följ den norrut en bra bit, till du nästan lämnar strövområdet i norr. Vik där av västerut på den gula slingan, till du når en liten parkering och en stig ner mot Sövdesjön. Här kan det vara fint att gå ner till sjön och spana (eller tälta)!

Vik annars av söderut och följ Tockarpsvägen mot husen. Vid det övre huset går det att kliva in i hagen och följa en liten stig upp till höjden vid Möllefoten. Här är det trevligt att spana på utsikten! Knata sedan rakt ut till grusvägen igen och följ den söderut genom skogen till du når Navrödsvägen.

Fika med utsikt över hagarna

På Navrödsvägen viker du av österut och når strax en trevlig fikaplats med bord, eldstad och utsikt över hagarna. Nu är du åter vid Pengabacksvägen igen, som du följer norrut en liten bit innan du är tillbaka där du en gång började.

Tips och tankar om utflykten

5
5,0 rating
5 av 5 stjärnor (1 röst)
3 maj, 2019

Ett mycket bra val om man har begränsad rörlighet. Skiftande natur som ger många naturupplevelser längs vägen. Extra plus för bra toaletter vid utgångspunkten Raftarp. Detta är också viktigt om man har begränsad rörlighet.

Inge Ronaldz

Vad tycker du om utflykten?